Sportstroom en voetbalstroom

Sportstroom en voetbalstroom

Sportstroom

De sportstroom is bedoeld voor leerlingen die het leuk vinden om te sporten. Om deel te nemen aan de sportstroom hoef je niet uit te blinken in een sport. Het gaat erom dat je samen met andere leerlingen ervaart hoe fijn het is om kennis te maken met allerlei sporten en om samen aan sport te doen. Samen sporten levert je meer op dan een goede conditie: je traint bijvoorbeeld ook je doorzettingsvermogen, je vermogen om samen te werken – vaardigheden die je heel erg van pas komen in de rest van je leven.

In de sportstroom krijg je één uur extra lichamelijke opvoeding. Dat betekent dat je totaal vier uren per week op school aan sport doet. Naast de wekelijkse vier lessen krijg je in de sportstroom ook een aantal malen een clinic. Daarbij staat één sport centraal (bijvoorbeeld sportklimmen, tennis, atletiek, mountainbiken of schermen).
De sportstroom heeft in de derde klas als afsluiting een skireis.

Voetbalstroom

Naast de sportstroom is er ook een voetbalstroom. Het accent in die stroom ligt uiteraard op voetbal. Je krijgt onder meer clinics verzorgd door BVO-trainers, de mogelijkheid je technisch en tactisch te ontwikkelen en je doet regelmatig mee aan wedstrijden tegen andere scholen of clubs.

Trevianum Scholengroep
Trevianum Scholengroep
Trevianum Scholengroep
Trevianum Scholengroep
Trevianum Scholengroep
© Trevianum scholengroep 2024