Sportstroom

Sportstroom

De sportstroom is bedoeld voor leerlingen die het leuk vinden om te sporten. Om deel te nemen aan de sportstroom hoef je niet uit te blinken in een sport. Het gaat erom dat je samen met andere meisjes en jongens ervaart hoe fijn het is om kennis te maken met allerlei sporten en om samen aan sport te doen.
In de sportstroom krijg je één uur extra lo. Dat betekent dat je totaal vier uren per week op school aan sport doet.

Samen sporten levert je meer op dan een goede conditie: je traint bijvoorbeeld ook je doorzettingsvermogen, je vermogen om samen te werken – vaardigheden die je heel erg van pas komen in de rest van je leven.

Naast de wekelijkse vier lessen krijg je in de sportstroom ook een aantal malen een clinic. Daarbij staat één sport centraal (bijvoorbeeld basketbal, atletiek, mountainbiken of boksen).
De sportstroom heeft als afsluiting in de derde klas een skireis.

Voetbalstroom

In het schooljaar 2018-2019 zijn we naast de sportstroom gestart met een voetbalstroom. Het accent in die stroom ligt uiteraard op voetbal. Je krijgt onder meer clinics verzorgd door BVO-trainers, de mogelijkheid je technisch en tactisch te ontwikkelen en je doet regelmatig mee aan wedstrijden tegen andere scholen of clubs.

Voorlichting Sport en Voetbalstroom 2021-2022 gemist? 

KLIK dan hier.

Kosten deelname aan sport- of voetbalstroom

Deelname aan de sport- of voetbalstroom kost € 150 per jaar. Dat bedrag is nodig voor het dekken van de kosten voor een extra uur lo en voor de clinics.

Voor meer informatie over de sportstroom: l.hoedemakers@trevianum.nl
Voor meer informatie over de voetbalstroom: a.veen@trevianum.nl