Oud leerling Sam Schröder weet Finale Roland Garros niet te winnen

Sam Schröder heeft de finale enkelspel op Roland Garros (tennis) verloren van de nr. 1 op de wereldranglijst Dylan Alcott. Voor meer info: klik hier

Rolstoeltennisser Sam Schröder heeft de dubbelspeltitel op de French Riviera gewonnen. De huidige Paralympische kampioenen werden in de finale verslagen.

De tennisser uit Geleen was samen met zijn tennispartner Niels Vink in de eindstrijd te sterk voor de Amerikaanse tegenstanders.

Sterke partij
De partij tegen Dylan Alcott en Heath Davidson werd in twee sets beslist: 6-4 en 6-2. De Nederlanders speelden een degelijke partij en lieten de Amerikanen niet in hun spel komen.

Flinke stappen gemaakt
Schröder en Vink maken de laatste weken flinke progressie in hun tennisspel. In februari stonden ze ook al eens op de baan tegen de regerende Paralympische kampioenen. De wedstrijd eindigde toen nog in een makkelijke zege voor de Amerikanen.

Finale enkelspel
In het enkelspel behaalde Schröder in Zuid-Frankrijk ook de finale. Deze ging echter verloren. Zijn partner in het dubbelspel stond nu aan de andere kant van het net. Niels Vink trok de partij met de cijfers 6-1 en 6-3 naar zich toe en mag de trofee van de Open Series Mouratoglou Tennis Academy mee naar Helmond nemen.

< terug naar alle nieuws